به گزارش پاتاق نیوز، و به نقل از خبرگزاری فارس آخرین جلسه شورای فرهنگی عمومی استان کرمانشاه، شش ماه پیش و در مورخ ۱۸ دی ۱۳۹۸ برگزار و آخرین جلسه ستاد عفاف و حجاب استانداری کرمانشاه نیز یکسال پیش و در هفته عفاف و حجاب برگزار شده است که اینها یعنی عدم توجه مسؤلین امر به موضوعات مهم فرهنگی، آنهم زمانی که دشمنان این کشور با بکار گیری زر و زور، قصد استحاله کردن فرهنگ اسلامی را دارند که باید دید علت این بی توجهی ها چیست؟
انتخابات و کرونا مانع برگزاری جلسات شورای فرهنگ عمومی است
با نگاهی به تاریخ میتوان فهمید که فرهنگ ایرانی دارای سابقه کهن و درخشانی است و از آنجا که غنا و عمق هر فرهنگی تا حد زیادی بسته به قدمت آن فرهنگ میباشد، فرهنگ ایرانی با سابقهای طولانی و در مواجهه با تنگناهای گوناگون آبدیده شده و استحکام لازم را بهدست آورده است.
وجود زیربنای محکم فرهنگی ایرانیان باعث شده که از زمان تشکیل اولین امپراتوری جهان به دست خود تاکنون، از طرح فرهنگهای دیگر در کنار فرهنگ خود نترسیده بلکه آبدیده نیز شده است، که این امر را میتوان در مواجهه ایرانیان با فرهنگ اسلامی و پذیرش آن با آغوش باز دید که باعث شد یک فرهنگ اسلامی با درختی تنومند بهوجود آید و در سراسر جهان گسترش یابد.
فرهنگ اسلامی همواره در ایران با فراز و نشیبهای گوناگونی مواجه بوده است و گاهی ضربات سنگینی به آن وارد شده است، اما بهرغم این فراز و نشیبها، گردبادهای خشونت و جهالت نتوانستند فرهنگ اسلامی را از ادامه حیات بازدارند.
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و ضرورت انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۶۳، شورای عالی انقلاب فرهنگی به دستور حضرت امام (ره) شکل گرفت.
این شورا وظیفه خطیر ساماندهی به وضعیت دانشگاهها را به عهده داشت اما پس از آن موضوع رسیدگی به وضعیت فرهنگی جامعه در آن شورا مطرح و بر اساس نظر حضرت آیتالله خامنهای ریاست وقت شورای عالی انقلاب فرهنگی، مبنی بر توجه به فرهنگ عمومی مردم، پیشنهاد تشکیل شورای فرهنگ عمومی مطرح شد و سرانجام در سال ۱۳۶۴، به منظور تعیین اهداف، سیاستگذاری و هدایت فرهنگ عمومی کشور، شورای فرهنگ عمومی با وظایف مشخص شکل گرفت و به صورت رسمی از سال ۱۳۶۵ آغاز به کار کرد.
مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۴ طی دیدار با اعضای شورای فرهنگی درخصوص تشکیل این شورا بیان داشتند:«شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از صدقات جاریهی امام رضوان اللَّه تعالی علیه است و نعمت بزرگی برای امور فرهنگی کشور است.مسائل فرهنگی به مرکزی احتیاج دارند که در آن، دلسوزانه و پیگیر در مورد آنها مطالعه شود، آن مرکز، همین مجمع است، شاید در ابتدای امر، عدهای خیال میکردند که برای یک مجموعهی فرهنگی، یک شورای فرهنگی دیگر ضرورت ندارد، اما امام تأکید کردند که «شورای عالی انقلاب فرهنگی باید باشد» و شورا، به این شکل جدید تشکیل شد.»
اعضای شورای فرهنگی عمومی استان ها را، نمایندگان ۲۵ دستگاه و نهاد تشکیل میدهد که ریاست آن برعهده نماینده ولی فقیه در استان، نایب رئیس آن استاندار و دبیری آن با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آن استان است.
اهم وظایف این شورا به شرح زیر است:
۱- بررسی کارشناسی درباره تجزیه و تحلیل شرایط و جریانات فرهنگی جهان و تبیین تأثیر کانونها و ابزارهای مهم در این زمینه و اتخاذ تدابیر مناسب و ارائه گزارش تحلیلی جامع به شورای عالی؛
۲- بررسی و تحلیل شرایط و جریانات فرهنگی کشور و سنجش نظام ارزشی جامعه به منظور تعیین نقاط قوت و ضعف فرهنگی و ارائه راهحلهای مناسب؛
۳- برنامه ریزی و هدایت فرهنگ عمومی به منظور تحقق اهداف و اجرای سیاست های فرهنگی کشور، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی؛
۴- تهیه و تدوین طرحهایی برای هماهنگکردن کوششهای فرهنگی و هنری و تبلیغی در سازمانها و مراکز رسمی فرهنگی و هنری در جهت اعتلای فرهنگ و هنر و بهبود کیفیت آنها و پیشنهاد طرحها به شورای عالی انقلاب فرهنگی و نیز تهیه و پیشنهاد موضوعات و طرحهایی راجع به آن بخش از وظایف شورای عالی که به شورای فرهنگ عمومی مربوط است؛
۵- بررسی آثار فرهنگی مترتب بر سیاستها و اجرای طرحها و برنامههای اقتصادی و اجتماعی به منظور اطمینان از همسویی و عدم مغایرت آنها با اصول سیاست فرهنگی کشور و ابلاغ نتیجه به دستگاههای اجرایی و نیز ارائه راهحلهای اصلاحی مورد نیاز
۶- تصویب روشهای اجرایی تشویقی به منظور شکوفایی فرهنگ عمومی در ابعاد مختلف آن؛
۷- تهیه و پیشنهاد طرح های گسترش و بهبود تبلیغات دینی و عمران و احیای مساجد و مجامع مذهبی.
مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۶ نیز در دیدار با اعضای شورای فرهنگی، جایگاه این شورا را بسیار مهم ارزیابی کردند و فرمودند:«در زمینه فرهنگ عمومی و مسائلی که مربوط به فرهنگ عمومی است، جایی لازم است که متصّدی شناخت و بحث و تصمیمگیری و ابلاغ برای اجرا به مراکز خودش باشد و آن همین شورای انقلاب فرهنگی است و انصافاً هیچ جایگزینی هم ندارد. این یک نکته که خواستم عرض کنم جایگاه شورا، خیلی مهمّ است.»
با نگاهی دیگر به سخنان مقام معظم رهبری با محوریت موضوعات فرهنگی و تهاجم فرهنگی، میبینیم که معظم له بر نقش فرهنگ اسلامی در کشور بسیار تاکیدا دارند و اکنون باتوجه به اینکه دشمن تغییر تاکتیک داده و جنگ فرهنگی را به جنگ مسلحانه تبدیل کرده است، وجود و اهمیت شورای فرهنگی بیشتر احساس میشود اما متأسفانه بی تدبیری مسولان امر در عدم تشکیل جلسات شورای فرهنگ عمومی باعث شده که بررسی خیلی از موضوعات مهم فرهنگی روی زمین بماند.
برخی آقایان نسبت به برگزاری جلسات فرهنگی بی توجه هستند
با پیگیریهای خبرنگار فارس در کرمانشاه، مطلع شدیم که آخرین جلسه شورای فرهنگی عمومی استان کرمانشاه، شش ماه پیش و در مورخ ۱۸ دی ۱۳۹۸ برگزار و آخرین جلسه ستاد عفاف و حجاب استانداری کرمانشاه نیز یکسال پیش و در هفته عفاف و حجاب برگزار شده است که اینها یعنی عدم توجه مسؤلین امر به موضوعات مهم فرهنگی، آنهم زمانی که دشمنان این کشور با بکار گیری زر و زور، قصد استحاله کردن فرهنگ اسلامی را دارند که باید دید علت این بی توجهی ها چیست؟
حجت الاسلام و المسلمین یوسف احمدی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه با انتقاد از عدم تشکیل جلسات شورای فرهنگ عمومی استان در گفتوگو با خبرنگار فارس، اظهار داشت: متأسفانه برخی از آقایان نسبت به تشکیل جلسات شورای فرهنگ عمومی استان بی توجه هستند و اگر ما نیز انتقادی میکنیم به آنان برمیخورد.
وی افزود: وجود ویروس کرونا بهانه عدم تشکیل جلسات شورای فرهنگ عمومی استان شده است درصورتی که اکنون میبینیم اکثریت جلسات ادارات و استانداری درحال برگزاری است.
احمدی با بیان اینکه شورای فرهنگی عمومی استانها یک بازوی قدرتمند جهت نهادینه کردن فرهنگ اسلامی در جامعه است،گفت: تاکنون ۱۱۷ مصوبه داشتهایم که درحال بررسی است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه تصریح کرد: گروهی بنام کمیته پژوهشی-علمی در زیرمجموعه شورای فرهنگی عمومی استان تشکیل شده و مسؤلیت آن برعهده سازمان تبلیغات اسلامی واگذار گردیده تا با استفاده از ظرفیت نیروهای انقلابی و همفکری با آنان بتوانیم پیشنهاداتی که به شورای فرهنگی عمومی استان ارائه میشود، پیشنهاداتی کاملا پخته باشد، لذا از جوانان دغدغه مند و اصحاب رسانه دعوت میکنیم که پیشنهادات خود را به این کمیته که در محل سازمان تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه تشکیل شده ارائه کنند.
وی ادامه داد: متأسفانه شورای فرهنگی عمومی استان را در چند مصوبه و صورتجلسه حبس کردهایم درحالی که موضوعات مهمی وجود دارد که باید بررسی شود؛ اما گاهی میبینیم مواردی در این شورا مطرح میشود که زمینه آن در استان کرمانشاه فراهم نیست چراکه در استان کرمانشاه فقر فرهنگی وجود دارد.
احمدی در پایان با اشاره به اینکه باید موضوعاتی مطرح شود که دردی از مردم و جامعه دوا کند، خاطرنشان کرد: متاسفانه مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان یا همخوانی ندارد و یا ضمانت اجرایی ندارد که باید برای این موضوع نیز چاره اندیشی شود.
انتخابات و کرونا مانع برگزاری جلسات شورای فرهنگ عمومی است
فاضلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و دبیر شورای فرهنگ عمومی استان در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: آخرین جلسه شورای فرهنگی عمومی استان کرمانشاه در دی ماه بود که پس از آن وارد فضای انتخابات و کرونا شدیم.
وی افزود: دستورالعملهای ابلاغی ستاد مبارزه با کرونا مانع از تشکیل جلسات شورای فرهنگ عمومی استان شده و این به معنای بی تفاوتی نیست.
فاضلی بیان داشت: عدم برگزاری جلسات فقط مختص کرمانشاه نیست بلکه جلسات در کل کشور تشکیل نشده است، برخی از برنامههای فرهنگی در کشور اجرا شد اما از آنجا که وضعیت کرونا در استان کرمانشاه قرمز بوده نتوانستیم اجرا کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: عدم برگزاری جلسات دست ما نیست چراکه مجوز تشکیل آنرا نداریم حتی دیدار با خانواده شهدای رضوان مدنی را با حضور وزیر ارشاد بصورت آنلاین برگزار کردیم.
این مسؤل در ادامه گفت: همواره جلسات شورای فرهنگ عمومی استان در دفتر حضرت آیت الله علما نماینده ولی فقیه در استان برگزار میشد که اکنون بدلیل محدودیت مکانی و رعایت دستورالعمل های بهداشتی، امکان برگزاری را نداریم و درحال پیگیری هستیم که بتوانیم جلسه شورای فرهنگی عمومی استان را در سالن شهدای دولت استانداری برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه وظایف دستگاه های عضو این شورا کاملاً مشخص است ادامه داد: نقش شورای فرهنگی عمومی استان در این بین بعنوان یک شورای هماهنگ کننده بسیار مهم است تا بتوانیم از نظرات دیگر دستگاهها استفاده کنیم که بهتر عمل شود و اگر هر دستگاهی به وظیفه خود عمل کند شرایط بهتر است.
فاضلی گفت: پیش از عید تعدادی نمایشگاه مد و لباس را برگزار کردیم اما اکنون در نظر داریم که شرایطی محیا شود که بتوانیم این نمایشگاهها را بصورت آنلاین برگزار کنیم و اصحاب رسانه در پوشش آن اقدام کند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه مصوبات این شورا طبق قانون لازم الاجراست بیان کرد: این شورا از آنجا که زیرمجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور است و در استان ریاست آنرا نماینده ولی فقیه و نایب رئیس آن استاندار است شأن بالایی دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در پایان برخورد با پدیده مدلینگ را وظیفه نیروی انتظامی و بازرسی اصناف دانست و اظهار داشت: طبق قانون هرگونه استفاده ابزاری از زنان جرم بوده و باید برخورد شود، اینکه فروشگاه لباسی از زنان بعنوان یک ابزار جهت تبلیغات غیرمتعارف استفاده میکند باید از سوی اتحادیه مربوطه، بازرسی اصناف و در نهایت نیروی انتظامی بررسی و پیگیری شود.