به گزارش پاتاق نیوز، در گفتگو با رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه مطرح شد: حاج قاسم بنیانگذار ستاد بازسازی عتبات در کشور بود.
- حاج قاسم را بنیانگذار بازسازی سازمان عتبات میدانند. شما یک تاریخچهای را از حضور حاج قاسم به این عرصه را برایمان بفرمایید.
بارها ما شنیده و دیدهایم و به ما به عینیت در این چهل روز ثابت شد که شهید حاج قاسم سلیمانی، خونش واقعاً اثر بیشتری از زندگیِ با خیر و برکتش داشت و این وحدت در جهان اسلام ایجاد شد.
این کمترین اثر خون این شهید بود و این مراسم تشییع بیسابقه و بینظیری که انجام شد. به گفتهی مقام معظم رهبری مکتب حاج قاسم زنده شد، مکتبی که برگرفته از دستورات دینی است و تبعیت از ولایت و همانطوری که در وصیتنامه ایشان که جدیداً منتشر شد، چقدر ایشان توصیه و تأکید بر تبعیت از ولایت داشتند و این رمز موفقیت حاج قاسم بود. یعنی در یککلام من در ابتدای صحبتم بخواهم عرض کنم چیزی که حاج قاسم را سردار دلها کرد و محبوب کرد و بدین گونه بادلها بازی کرد تبعیت محض و بدون چون و چرا از مقام عظمای ولایت چه در زمان دفاع مقدس از حضرت امام(ره) و چه بعد از دفاع مقدس تا شهادت از مقام معظم رهبری بود.
ما که بهعنوان یک سربازی که سالها در خدمت ایشان بودیم از نزدیک این عرض ارادت ائمه اطهار(علیهمالسلام) از نزدیک، چه در مجالس در داخل کشور ابقاء بشود در کنار قبور ائمه در عراق مشاهده کردیم.
نکتهای که مشخصشده در بعد از شهادت که الآن موضوع اصلی بحث ما است، واقعاً بنیانگذار ستاد بازسازی عالیات، شهید حاج قاسم سلیمانی بوده است و این تا زمان حیات ایشان خیلیها از این موضوع خبر نداشتند و من اعتقادم این است که خود این شهید بزرگوار راضی نبود که این موضوع مطرح بشود.
در تابستان امسال که تمام ستادهای بازسازی عتبات عالیات جمع بودیم و این شهید بزرگوار آمدند و در جمع ما حاضر شدند و صحبت کردند، این خاطرهای که میخواهم عرض کنم بهطور مستقیم از خود سردار حاج قاسم سلیمانی عرض میکنم؛ ایشان بیان فرمودند که بعد از سقوط صدام و آن درگیریهایی که آمریکاییها در شهر مقدس نجف داشتند، درگیریهایی که در شهر مقدس نجف و در کنار مرقد امیرالمؤمنین(علیهالسلام) پیشآمده بود در همان موقع اول بعد از سقوط صدام، چون ما واقعاً غربت قبر مطهر آقا امیرالمؤمنین(علیهالسلام) را دیدم، مزار آقا امیرالمؤمنین را کاملاً خاک غربت فراگرفته بود. چونکه من رفتم توسط خدّام خواهش کردیم که در را باز کردند و رفتیم مشرف شدیم جهت زیارت و آنجا مظلومیت را با تمام وجود احساس کردیم. نه زائری بود و قبری کاملاً خاک گرفته بود که بسته بود و معجزهوار این حرم با آن شرایط خاصی که داشت سرِ پا بود. همینجا حاج قاسم فرمود به ذهن ما رسید که یک ستادی باید بیاید و متولی این کار بشود و برنامهای را جهت توسعه قبور ائمه اطهار داشته باشد.
خب ایشان برمیگردد به ایران و مشورت با مقام معظم رهبری میکند، رهبر معظم انقلاب این مأموریت را به خود ایشان میدهد و به خود ایشان میدهد که این قضیه را سامان دهد. از همان ابتدای بعد از سقوط در همان سال اول این فکر و ایده به وجود آمد که ما برنامهای را در جهت توسعه اتباع مقدسه ستادی باید داشته باشد که این ستاد شکل پیدا میکند و خود مقام معظم رهبری حاج قاسم را بهعنوان نماینده ویژه خود در این ستاد و بهعنوان مسئول این ستاد مشخص میکنند و هیئتامنایی شکل پیدا میکند.
به لطف خداوند بعد از شانزده هفده سال تلاش مستمر و پیگیر الآن ما شاهد خلق آن عظمتها در اتباع مقدسه هستیم. یعنی با یک برنامهی کاملاً حسابشده، با علم و تکنولوژی ایرانی و با تکیهبر نذورات مردمی. اینجا هر باره عرض کردیم و مجدداً تأکید میکنیم که یک ریال بودجهای از بیتالمال و بودجهای از دولت و مجموعههای دولتی در خصوص توسعه عتبات عالیات ما در عراق مصرف نشده است و بنا نیست مصرف بشود.
خب این ستادها در تمام کشور ساماندهی پیدا میکنند و شکل پیدا میکنند و با مردم ارتباط میگیرند. افراد متخصص طرحهای توسعهای را مینویسند و با عتبات عراق هماهنگی لازم صورت میگیرد و به لطف خدا منجر به این خلق باعظمت در شهرهای مقدس ما میشود. در کنار قبور ائمهی ما در عراق میشود. این نکتهی مهمی است که پشتیبان اصلی کار و بنیانگذار ستاد بازسازی عتبات حاج قاسم سلیمانی بوده است و یاران ایشان میآیند و این مجموعه را سامان میدهند.
پس سختترین شرایطی هم که ما داشتیم در خصوص آن انفجاری بود که وهابیون و درواقع صهیونیستها قبر مطهر امامین عسکریین ما را در سامرا در سال ۱۳۸۴ کاملاً تخریب کردند. نقشههای خیلی کلانی در عراق داشتند، خیلی برنامهها داشتند که جنگ بین شیعه و سنی را به راه بیندازند. در سامرا با آن انفجاری که راه انداختند دنبال این بودند که انتقامگیری صورت بگیرد. بزرگان آمدند و وساطت کردند و نگذاشتند آن جنگ و درگیریای که بین شیعه و سنی اتفاق پیدا کند و ستاد بازسازی عتبات با هدایت حاج قاسم رفت و همکاریای که با دوستان عراقی انجام شد الآن به لطف خداوند صحن و سرای سامرا امامین عسکریین ما بهطور کامل ساختهشده است، سرداب امام زمان(عجالله تعالی فرجه الشریف) ساختهشده است و ما در آن نقطهای که مورد تعرض قرارگرفته بود کاملاً بهتر از قبل ساختهشده است و همچنان در حال احداث است.
یکی از آرزوهای حاج قاسم سلیمانی این بود که مظلومیتی که در سامرا هست، این مظلومیت برطرف بشود و الآن کارهای بسیار خوبی صورت میگیرد. الآن در ایام اربعین موکبهای بسیار خوبی در سامرا برقرار میشود. محبین و شیعیان و عزیزانی از برادران اهل سنت ما به زیارت میآیند و این زیارتها منجر به این شده است که آن قبور ائمه ما در سامرا از این غربت خارج میشوند و انشاءالله با تمام تلاشی که دارد صورت میگیرد به جایگاه اصلی آن رسیده بشود.
صحن امام علی(علیهالسلام) در نجف بهعنوان کوچکترین صحن و سرا بود. الآن در صحن حضرت زهرا(علیهاالسلام) با ۲۲۰ هزار مترمربع بهصورت مسقف بهعنوان بزرگترین پروژه جهان اسلام الآن به صحن حضرت آقا امیرالمؤمنین ملحق شده است. و افتخاری است که با علم و هنر ایرانی اسلامی، هرکسی که وارد میشود محو این اثر باعظمت میشود و یک ظرفیت بسیار خوبی برای زائر فراهمشده است که ایام اربعین که زائرین ما ورود پیدا میکنند به نجف اشرف، مکان اصلی استراحت آنها ورودشان به صحن حضرت زهرا(علیها السلام) است.
در کاظمین بدینصورت، صحن امامین جوادین ما گسترش پیداکرده و حرم نیز گسترش پیداکرده است و همهی این موارد با هدایت این ستاد و با هدایت حاج قاسم سلیمانی بوده است. آن چیزی که الآن در اولویت است و در برنامهی ستاد هست توسعهی حرم آقا امام حسین(علیهالسلام) میباشد.
توسعهی حرم امام حسین(علیهالسلام) از خیمهگاه تا تلّ زینبیه، صحنی به نام صحن حضرت زینب(علیهاالسلام) در حال ساخت است که بارها حاج قاسم بهطور مرتب از این صحن بازدید داشتهاند و توصیه و سفارش میکردند در جلسات مختلف که به این صحن پرداخته بشود و بعد از چند سال گودبرداری و کارهای اولیه الآن ۴۰درصد پیشرفت کاری دارد و انشاءالله پرچمی را که سردار برافراشته کرده است ما بهعنوان سربازان ایشان در ستاد بازسازی عتبات به زمین نخواهیم گذاشت و با کمک و مدد این مردم عزیز و بزرگوار ما بتوانیم در سر موعد در دو سال آینده به بهرهبرداری رسیده بشود در سهطبقهی به نام صحن و شبستان که حرم امام حسین(علیهالسلام) در فاز اول چهارده برابر گسترش پیدا میکند و افزایش سرزمینی پیدا خواهد کرد و این افتخاری است برای همهی ما. این الآن اولویتی هست که ما در برنامه داریم انشاءالله.
درمجموع ۱۵۰ پروژه از ابتدای ستاد بازسازی عتبات تا الآن در اتباع مقدسه در عراق اجرایی شده است. تا الآن هم که با این شرایط جدیدی که در عراق به وجود آمده است، همین چندماههی گذشتهی اغتشاشات و مسائلی که هست، یک روز هم کار ستاد بازسازی عتبات تعطیل نشده است و همچنان کار باقوت در حال پیشرفت هست و در حال انجام هست و ما وظایفمان راداریم انجام میدهیم و داستان اصلی و یکی از برنامههایی که دشمنان طراحی کردهاند بین ملت ایران و عراق جدایی بیندازند همین است که به اختلافات بین دو ملت دامن بزنند.
-مختصری راجع به کارهای حاج قاسم در منطقه توضیح دهید.
خدمت شما عرض شود حاج قاسم سلیمانی بهعنوان فرمانده نیروی قدس سپاه یکی از محورهای اصلیای که همیشه مدنظرشان بود و برای ما و جمهوری اسلامی ایران اهمیت داشت کشور عراق بود. کشور عراقی که در زمان جنگ به آن صورت تحریک کردند بعثیون عراق را که با نظام ما درگیر شد و قصد براندازی داشت و بعدازآن به اشکال مختلف مجدد آمدند و طراحی کردند و نقشههای خاصی را در منطقه داشتند. بعد از قضیهای که در اشغال افغانستان و ۱۱ سپتامبر پیش آمد بهانهای بود برای دشمنان که عراق را هم کاملاً اشغال کردند. عراق کشور اشغالشدهی بهتماممعنا بود.
کاری که حاج قاسم انجام داد، کاری که بنا بر تدبیری که در سطح نظام بود و متولی کارش حاج قاسم سلیمانی بود که درواقع توانست نقشههای دشمن را خنثی کنند که به لطف خداوند به آنجا رسید. یعنی با آگاهی دادن به مردم عراق، مردمی که میخواستند در مقابل اشغالگران مقاومت کنند و این مقاومت را درصحنهی عمل پیاده کنند این ساماندهیها انجام شد و گروههای مقاومت عراقی شکل پیدا کردند. طوری شد که آمریکاییها با افتضاح و بدون اینکه بخواهند در آن طرح درازمدتشان، علاوه بر اینکه موفق نشدند، یعنی کار بازدارندگی در داخل عراق صورت گرفت. نقشههایی که علیه ما داشتند خنثی شد مجبور شدند که بهصورت مفتضحانه در سال ۲۰۱۱ عراق را ترک کنند.
داعشی که بغداد در محاصرهی او بود. راه نجف و کربلایِ ما مورد تهدید جدی بود. در سامرا شجرهی ملعونهی خبیث داعش در نزدیکی قبور ائمهی ما در سامرا بود و یک شرایط ملتهبی حاکم بود، در این شرایط بحرانی حاج قاسم وارد میشود و سد میشود. الحمدالله با آن ساماندهیای که صورت میگیرد و حشدالشعبی تشکیل میشود. تمام این برنامهها را با زمانبندی خنثی میکند و شهر به شهر آزاد میکند تا اینکه به لطف خداوند اینها از عراق بهصورت مفتضحانه خارج میشود و نابود میشوند.
ما در اینجا نقش اساسی در نجات قبور مطهر ائمهی مابعد از ورود داعش که هدف اینها در درجهی اول تخریب قبور ائمه ما بوده است. مانند خاندان قبلی خودشان که بارها کربلا را با خاک یکسان کرده بودند و همانطور که عرض کردم سامرا را نیز انجام دادند، قصد داشتند نجف، کربلا، کاظمین و سامرا را به همین صورت تخریب کنند. یک کشتاری از شیعیان راه بیندازند. برنامههایی داشتند که این درگیری و جنگ را به داخل جمهوری اسلامی ایران بشکانند همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند که اگر ما در آنجا مقابله نمیکردیم باید در کرمانشاه و همدان با اینها میجنگیدیم، اینها را همه حاج قاسم خنثی کرد.
میخواهم عرض کنم که ثمرهی خون شهید ما این شد که درست در همان ایام شهادت مجلس اعلی که بارها دنبال همچنین مصوبهای بودند که آمریکاییها باید از عراق خارج بشوند و تشکیل نمیشد یا به حد اکثریت نمیرسید و مصوب نمیشد با بیش از ۱۷۰ رأی، رأی بر خروج آمریکاییها دادند و الآن تو برنامهی اصلیشان هست و اولین ثمرهی خون حاج قاسم این است که بارأی مصوب مجلس اعلی حتماً باید آمریکاییها در مرحلهی اول از عراق و بعد انشاءالله از کل منطقه خارج بشوند.
-رابطه حاج قاسم با استان دروازه نجف چگونه بود؟
حاج قاسم عنایت ویژهای به کرمانشاه داشتند. در حضور ایشان به کرمانشاه و هدایت خیلی از برنامهها از طریق استان کرمانشاه صورت میگرفت.
ایشان بهصورت خیلی گمنام بودند. ورود ایشان به کرمانشاه، به مناطق مرزی و رفتن عراق مانند یک شهروند عادی بود و کارش را انجام میداد. ولی وقتیکه داعش آمد و مرزهای ما، عتبات مقدس ما در عراق و دولت عراق مورد تهدید قرار گرفت، بنا بر تدبیر مقام معظم رهبری حاج قاسم وارد این صحنه میشود. ورود حاج قاسم و نام حاج قاسم سلیمانی که از قصرشیرین وارد منطقهی خانقین میشود، درحالیکه شهر خانقین در هفت کیلومتری مرز ما در معرض تهدید بود دشمن را زمینگیر میکند.
من یک نقلقولی از آیتالله علماء داشته باشم. امامجمعهی عزیزِ ما که بارها وقتیکه حاج قاسم به کرمانشاه میآمدند، با توجه به علاقهی شخصیای که به آیتالله علماء داشتند، هر بار حاج قاسم به کرمانشاه میآمدند احوال ایشان را میگرفتند، بارها ملاقات میکردند و بارها دیدار داشتند. همیشه حاج قاسم یادی از جبههها یا از رشادتهایی که بچههای کرمانشاه چه در زمان دفاع مقدس، چه بعد از دفاع مقدس زمان سقوط صدام از این مناطق اقلیم کردستان و منطقهی خسروی ورود معارضین عراقی را داشتند و باعث سقوط نظام بعثی شد همیشه به نیکی و بهخوبی یاد میکردند و جملهای که آیتالله علماء نقل میکردند میگفتند: که حاج قاسم سلیمانی اگر صدسال دیگر هم زنده بود و عمر با برکتشان ادامه پیدا میکرد، مثل خونش و مثل شهادتش اثرگذار نبود و ما این اثرگذاری را با تمام وجود درک کردیم و پی بردیم و انشاءالله بتوانیم راه این شهید بزرگوار را ادامه بدهیم و این مسیر و این مکتب حاج قاسم را انشاءالله برای جوانان، نوجوانان و نسل بعدی منتقل بشود.
کسی که برای رضای خداوند کار میکند، کسی که تمام وجودش را برای مردم و برای رضای خدا و تبعیت از ولایت میگذارد، نتیجهاش میشود اینکه یک همچنین تشییع پیکر باشکوهی و مثالزدنیای که الآن میخواهند کسی را مثال بزنند که برای رضای خداوند کارکرده است، درراه رضای خداوند قدم برداشتند، مصداقش را الآن ما در این دوران و در این عصر زمان خودمان حاج قاسم را بهصورت ملموس دیدیم و مشاهده کردیم.
- به نظر شما چه چیزی زمینهی ترور حاج قاسم را فراهم کرد که آمریکا به خودش اجازه بدهد این اقدام را انجام بدهد؟
- از اینکه حاج قاسم از زمان دفاع مقدس دنبال شهادت بود و در جبهههای مختلف تا مرز جانبازی و شهادت پیش رفت شکی نیست. در قصهای که وارد جریان مقاومت شد بارها، چه در آن ماجرای جنگ ۳۳ روزه لبنان که بارها در محاصره قرار گرفت و تا مرز شهادت در کنار عزیز ما سید حسن نصرالله، در جنوب لبنان و در آن جنگ ۳۳ روزه ناجوانمردانه بارها تا مرز شهادت پیش رفت. بارها در جبهههای مختلف در سوریه تا مرز شهادت رفتند و در خط مقدم بودند و در عراق و جهات مختلف دیگر نیز بدینصورت بود. ایشان آرزویشان این بود.
بارها حاج قاسم عرض میکرد که اینهمه دوستان در کنار ما رفتند و افسوس میخورد و با یک حالت از تهِ دلی افسوس میخورد و وقتی صحبت میکردند کاملاً مشخص بود که با تمام عمق وجودشان دنبال شهادت هستند ولی نصیب نمیشد. ماها که آشنا بودیم و اطلاع داشتیم از خصوصیات و روحیات ایشان بهعنوان یک شهید زنده بودند و فقط منتظر شهادت ایشان بودیم. ولی این نبود که ایشان خودش را در معرض شهادت قرار بدهد. بدین گونه نبود و ایشان تمام تمهیدات و ادوات، یعنی میخواست جایی برود و احدالناسی متوجه نشود، یعنی نزدیکترین نفراتش هم متوجه نمیشدند آنقدر که به لحاظ حفاظت و به لحاظ تدابیری که داشتند نسبت به کار توجیه بودند.
خیلی سفرهایشان فراوان بود. سفرهای برنامهریزیشده و بنا بر دعوت بود و اینطور نبود که ایشان بخواهد جایی ورود پیدا کند و دعوتی نباشد. این سفر اخیر هم طوری که دوستان نقل میکنند کاملاً با دعوت رسمی بود و بنا بر سفری بود که همه مطلع بودند نوع هواپیمایی که وارد میشود. در ورودش به فرودگاه آن حرکت ناجوانمردانهای که آمریکای خبیث انجام دادند.
قطعاً آمریکاییها شرایط منطقهای و شرایط داخلی را در نظر میگیرند و همهی تدابیر خودشان را داشتند و برنامهریزی کرده بودند که این اتفاق صورت بگیرد و فکر نمیکردند که منجر به این مسائل بعد از شهادت ایشان بشود. فکر نمیکردند که در تمام جهان اسلام، هند و پاکستان و کشورهای آمریکای لاتین و حتی کشورهای اروپایی و در دل خود آمریکا و این سیل خروشانی که در کشورهای اسلامی رخ داد، با همهی خفقان و با همهی جلوگیریای که کردند، یک همچنین تأثیرگذاریای داشته باشد.
مطمئن باشید که تأثیر خون و تأثیر انتقامی که گرفته شد _ این پایگاهی که زده شد _ علیرغم اینکه آمریکاییها میخواهند این را کوچک کنند، یک کار بیسابقهای و یک کار باعظمتی صورت گرفت فارغ از بحث موضوع تلفات آن.
این را من اینجا عرض کنم بنا بر اطلاعات موثق که عرض میکنم، گرچه آمریکاییها هستند در عراق، عراقیها هم در کنار اینها هستند یعنی در گوشهای از این پادگان حضور دارند. جمهوری اسلامی ایران بنا بر ملاحظاتی که دارد، بنا بر دیدگاه انساندوستانهای که دارد، ارتباط خوبی که با عراقیها دارد ما اطلاع داده بودیم و دوستان میگویند که ما مطلع کرده بودیم از چند ساعت قبل که ما میزنیم این پایگاه آمریکایی را، حالا کدام پایگاه عیناً نمیگویند ولی همه پایگاهها در تیررس ما هستند.
طبیعتاً آمریکاییها متوجه بودند و تصورشان این نبود که یک اینچنین عظمتی و با اینچنین قدرتی پایگاه عینالأسد زده بشود و واقعاً ابعاد آن را خیلی جنگ رسانهای دنیا مخفی کردند. درواقع یک کار باعظمتی همراه بااقتداری الحمدالله بعد از ایشان این انتقام گرفته شد و اُبُهت آمریکا در نزد همپیمانانش و در نزد آن تکنولوژی و علمی که دارند و میگویند ما اجازهی عمل را نمیدهیم، این شکسته شد و همانطور که عرض کردم یک بخش کوچک و یک سیلیای بود که زده شد.
آن چیزی که در برنامه هست و منتظر هستند که دوستان عراقی خودشان تصمیم بگیرند و بنا بر ملاحظات خودشان و زمانبندیای که خودشان اینها را از منطقه خارج میکنند، انشاءالله خون شهید بزرگوار ما خروج آمریکاییها و اشغالگران از کل منطقه خواهد بود.
این آمریکاییها همچنین تصوری را نداشتند و این موضوع انشاءالله اتفاق خواهد افتاد. - نقش شهید سلیمانی در بازگشایی راه کربلا و مرز خسروی که در استان خودمان هست و بحث امنیتی که مطرح بود که ایجاد شد و باعث شد که مرز باز شود را توضیح دهید؟
این هم یک نکتهی مهمی است ازآنجاکه بنده در جریان ریز موضوع هستم. همانطوری که میدانید ستاد بازسازی عتبات عالیات مسئولیت موکبهای مردمی به لحاظ اسکان، تغذیه، دادن مجوز، ارسال اقلام موکبها در داخل، راهنمایی موکبها در نجف، کربلا و در مسیر راه درمجموع بر عهدهی ستاد بازسازی عتبات عالیات است. ما این افتخار راداریم استان کرمانشاه در مسیر زیارت عتبات عالیات است.
در سنوات گذشته به دلیل مشکلاتی که در آنطرف مرز با عراقی داشتیم، در مرز خسروی قصرشیرین استان دیاله عراق به لحاظ ناامنی ۶سال ما محروم بودیم از اینکه زائر از این مرز بفرستیم. درواقع تا حمیل ما از زائرها استقبال و پذیرایی میکردیم چه در رفت و چه در برگشت انصافاً موکبهای کرمانشاه در سطح کشور نمونه هستند و این کار صورت میگرفت.
طی دو سال گذشته ما خیلی تلاش کردیم ولی موفق نشدیم، امسال با همهی تلاشهایی که در بخشهای مختلف صورت گرفت، ولی اصل ماجرا همین بود که درخواست و خواهشی که خدمت حاج قاسم سلیمانی نوشته شد که شما ورود کنید به این نقطهای که ناامنی داریم و نگرانی وجود دارد که زائر ما آسیب میبیند در استان دیاله عراق، شما به دوستان عراقی بفرمایید که حل کنند این موضوع را دوستان حشدالشعبی.
طبق دستور حاج قاسم سلیمانی و شهید بزرگوار حاج ابومهدی المهندس که مسئولیت حشدالشعبی را داشتند از چند ماه قبل از اربعین این دستور داده شد و نیروهای حشدالشعبی آمدند و بررسی کردند و آن نقطهی آسیبپذیر از منطقهی خانقین تا مقدادیه، نیروهای حشدالشعبی که نیروهای حاج ابومهدی المهندس بودند مستقر شدند. ما شاهد این قضیه بودیم که مرز خسروی علی رغم همه مشکلات با زحمات این دو شهید عزیز باز شد و بدون کوچکترین مساله ای اعزام زائران صورت گرفت.