به گزارش پاتاق نیوز، به نقل از ماهنامه پاتاقکرمانشاه، گفتگوی صمیمی و دوستانه با شیخ یوسف احمدی ریاست سازمان تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه انجامگرفت.
۱- حضرت امام فرمودند مساجد سنگرند. این مفهوم را توضیح بفرمایید و بنظرتان آیا مساجد کرمانشاه به این جایگاه سنگر و پناهگاه رسیده اند؟
به خصوصیات سنگر نگاه کنید، سنگر انواعی دارد که هر نوعش استقامت خاص خودش را دارد. هرچه سنگر محکم تر باشد نفوذ به آن کمتر صورت میگیرد و کارهایش بیشتر میشود. سنگر محکم باعث دلگرمی نیروهایی است که در آن قرار دارند.
حال مساجد به سنگر تشبیه شده، چطور این سنگرها محکم می شوند؟
هرچه اسلام ناب را بیشتر پیاده کنیم، جدال و جدل کمتر شود، وفاق و همدلی بیشتر باشد نفوذپذیری این سنگر کمتر است.
مساجد سنگر است یعنی؛ با این سنگرها به جنگ استکباری برویم که برای ما نقشه کشیده.
در صدر اسلام همه کارها( اعم از: تصمیمگیری قضاوت و کلیه امور خیر) در مساجد شکل میگرفت ؛در اوایل انقلاب نیز به این شکل بود اما این خصوصیات رفته رفته از بین رفت و با مسجد آرمانی مد نظر امام خمینی(ره) که نقش خاصی در جامعه برایش تعریف شده بود فاصله گرفت.
اما اگر به طور خاص بخواهیم در مورد مساجد کرمانشاه صحبت کنیم باید به این نکته توجه داشت که مساجد کرمانشاه نیاز به یک انقلاب به معنی شدت گرفتن کارها دارند.
در ابتدا باید این سوال را پرسید که: از ۱۱۰ مسجد شهر کرمانشاه و حدود هزار مسجد استان کرمانشاه چند مسجد هیات امناء و امام جماعتش، مسیر انقلاب را برای آن برگزیدهاند.
و باید گفت در کرمانشاه مسجد تراز انقلاب اسلامی خیلی کم داریم.
ما در اسلام چیزی به اسم مسجد خصوصی که نظرات شخصی اداره کننده آن باشد نداریم.
۲-ترکیب جمعیت جوان در مساجد کرمانشاه را (پیش از بحران کرونا) چطور ارزیابی میکنید؟ مساجد موفق در این زمینه کدامند؟
مساجد در کرمانشاه از جوانگرایی دور شدهاند و شیوه اداره آن ها مورد رضایت مردم نیست.
حضرت آقا بارها به این نکته اشاره کردند که: “مسجد به طور طبیعی یک رئیس دارد و آن امام جماعت است” ، اما متاسفانه این حرف در کرمانشاه زمین مانده.
طرح امامان محله که برای برخی ادارات مرتبط فرستادیم بهترین روش برای اداره مساجد است.
در این طرح تاکید شده امام محله باید بداند در محله چه میگذرد؟ مشکلات و معضلات آن چیست؟ امام محله باید واسط بین مردم و مسئولین باشد. ائمه جماعت باید هر سه وعده نماز را در کنار مردم به جماعت بخوانند.
در این حالت است که به آن وضعیت آرمانی مدنظر امام میرسیم که فرمود: اسلام منهای روحانیت خیانت است.
فرمول سادهای برای آشتی جوانان با مساجد تعریف کردهایم و آن این است که: تغییر ترکیب هیئت امنا و انتصاب امام جماعت فعال و انقلابی.
در مدت کوتاه ۷ ماهه حضورم در کرمانشاه بیشترین شکایتها را نسبت به هیات امنای مساجد داشتم؛ هیات امنا باید بدانند که خادم مسجد هستند و نه رئیس آن که با دستوراتشان مسجد را به تشنج بکشند.
مشاهده میشود خیلی از هیئت ها به دنبال مکانی برای مراسماتشان هستند ولی مسجد محل به آنها بهاء نمی دهد.
چه چیزی بهتر از آن است که مراسمات قرآن و ائمه در مسجد برگزار شود؟
۳-آیا نظامی برای ارزیابی و مقایسه کیفیت مساجد طراحی شده است؟ آیا طراحی این نظام را الزامی میدانید؟ شاخصه های امتیازدهی به یک مسجد تراز انقلاب چیست؟
از روز اول حضورم در سازمان تبلیغات کرمانشاه خلاءای را نسبت به ارزیابی و تصمیمگیری واحد در خصوص مساجد حس کردم؛ به همین منظور پیشنهاد تشکیل شورای عالی مساجد را خدمت نماینده محترم ولی فقیه در استان ارائه دادم که مورد قبول ایشان قرار گرفت و جلساتی نیز به ریاست آیت الله علما و با حضور سازمان تبلیغات اسلامی، اداره کل اوقاف، سپاه و اداره اطلاعات در شروع کار برگزار شده است که قطعاً به اعضای این شورا به فراخور فعالیتها اضافه میشود و امیدواریم تصمیمات خوبی برای مساجد گرفته شود.
هدف اصلی تشکیل شورای عالی مساجد ارتقاء سطح کمی و کیفی مساجد است.
اما اینکه بخواهیم امتیازدهی مشخصی داشته باشیم خیر چنین برنامهای نداریم؛ زیرا کار در محلهای کمبرخوردار به واسطه کمبود امکانات و آسیبهای اجتماعی به مراتب سختتر است و قطعاً کیفیت کار در این مناطق با محلههای دیگر فرق میکند.
اما در همین راستا میتوان شاخصههایی را برای مسجد تراز انقلاب تعریف کرد:
۱ولایت فقیه بر آن حاکم باشد. ۲فرامین رهبری در آنها بر زمین نماند. ۳مروج مکتب جهاد و شهادت باشد. ۴محل اتحاد نیروهای انقلاب باشد. ۵حلقه وصل مردم و مسئولین باشد. ۶حل کننده آسیبهای اجتماعی باشد؛ و از همه مهمتر نگاه جهادی به کارها داشته باشد.
قبل از ورود بنده به کرمانشاه سه پایگاه اجتماعی در شهرکهای حکمت آباد، جعفرآباد و چمن زین العابدین داشتیم؛ اما با تلاش و پیگیری انجام شده و عنایت ویژه حضرت آیت الله قمی
ریاست سازمان تبلیغات کشور و معان فرهنگی ایشان در سازمان تبلیغات مجوز و اعتبار تاسیس ۲۰ پایگاه اجتماعی در استان کرمانشاه برای اولین بار در کشور به طور همزمان گرفتیم که مجوزات لازم صادر و تخصیص اعتبار مورد نیاز انجام شده و تا یک ماه دیگر این ۲۰ پایگاه اجتماعی به بهره برداری می رسد.
در راستای نیاز استان به تبلیغ و ترویج، مجوز جذب ۶۰ روحانی مستقر در مناطق آسیب پذیر و روستاها را گرفتیم که کارهای استقرار در حال انجام است و برای اولین بار از طریق رسانه شما از طلاب و روحانیون با روحیه انقلابی، جهادی، فعال و دغدغهمند انقلاب برای حضور و استقرار دعوت میکنیم.
۴-سازمان تبلیغات در زمینه معرفی وتامین مالی و فکری نیروی انسانی و مبلغ موردنیاز مساجد سطح استان بویژه روستاها و مناطق محروم، چه تدابیری داشته و دارد؟ آیا مسجد بدون مبلغ در استان داریم؟ سطح و سواد علمی و تبلیغی مبلغان کرمانشاهی خروجی حوزه های علمیه استان را چطور ارزیابی میفرمایید؟ آبا نیاز روحی و تبلیغی استان را تامین کرده اند؟
در حوزه تبلیغ در استان کرمانشاه ضعفهایی داریم که به نظر بنده اولین ضعفی که در حوزه تبلیغ مشاهده می شود عدم برگزاری و توجه به کلاس های اخلاق است؛ که به عقیده بنده بیشتر ناهنجاری ها و هنجار شکنیهای جامعه، دلیلش نبودن کلاس و کرسی اخلاقی است.
علم با سرعت نور حرکت می کند و سوالات و شبهات زیادی در ماهواره و شبکههای اجتماعی مطرح میشود و هر روز هجمهی جدیدی به اسلام وارد میشود که با توجه به پویایی فقه شیعه ما باید خودمان را مسلح کنیم به سلاح علم و بر همین اساس است که میگوییم طلاب نیاز به بروزرسانی از نظر علمی دارند.
نزدیک به ۹۴ درصد فضای مجازی کپی است و فقط ۶ درصد آن تولید علم است و این نیاز حس میشود که طلاب زیر نظر “هیات اندیشه ورز فضای مجازی” که جای خالی اش به شدت حس می شود برای مقابله با هجمه دشمن نسبت به تولید علم مورد نیاز اقدام نمایند.
۵-باتوجه به تغییر زمین تهاجم و نفوذ فرهنگی از فضای واقعی به مجازی، چه زمینه ای برای پاتک و پدافند و آفند در این زمینه تدارک دیده اید؟
فضای مجازی به واسطه در دسترس بودنش برای همه قشرهای سنی خطرناک است و ما باید این فضا را به دست گرفته و تاثیرگذار باشیم تا بتوانیم فاصله عقب مانده را جبران و بگوییم کاری انجام دادهایم. به قول شهیدی” استراحت را باید برای بعد از شهادت گذاشت.”
باید به این نکته که در حوزه فضای مجازی ضعف داریم اعتراف کنیم؛ فعالان انقلابی در این حوزه داریم که در مقابل دشمن ایستاده اند ولی عده و عُده آنچنانی ندارد.
در فضای مجازی برخی مواقع نیاز است حمله کنیم اما نیروی لازم را نداریم.
باید امیرالمومنین را در فضای مجازی الگوی خود قرار دهیم و ضربات را از چپ و راست جواب دهیم و هیچگاه به دشمن پشت نکنیم.
امیرالمومنین زرهش پشت نداشت به این معنا که به دشمن پشت نمیکرده. این اسلام و انقلاب دست ما امانت است و باید ضربات را به جان بخریم.
افرادی هستند که توانایی ورود به این فضا را دارند اما آموزش ندیدهاند.
وقتی با اقتدار وارد جنگی شویم که زمینش یعنی سرورهای شبکههای مجازی در اختیار آنهاست، پیروز می شویم. مانند شهید خرازی که ثابت کرد یک دست صدا دارد و با یک دست به میدان آمد و شهید شد.
۶-همکاری سایر نهادهای تبلیغی اعم از ائمه جمعه استان، اداره فرهنگ و ارشاد، معاونتهای فرهنگی سپاه و بسیج، دانشگاهها، اداره کل اوقاف و … در زمینه ی تبلیغی در استان را چطور ارزیابی میکنید. لطفا نمره بدهید.
کرمانشاه در جزیرهای عمل کردن حرف اول را در کشور را میزند؛ همه در کرمانشاه کار می کنند اما انفرادی.
از روزی که وارد این شهر شدهام به دنبال نوشتن اطلس فرهنگی با همکاری همه دستگاههای متولی فرهنگ هستم که قطعاً این اطلس راه را در کرمانشاه برای کار فرهنگی باز می کند.
در پایان بنده چند سوال میخواهم بپرسم:
بنده با واسطه نقل می کنم که: حضرت آقا از وضعیت فرهنگی کرمانشاه راضی نیست؛ نهادهای متولی باید پاسخگو باشند که برای استان دروازه نجف، مسیر گذر زائران اباعبدالله الحسین، پیشتاز دفاع مقدس( با داشتن بیش از ۱۰ هزار شهید) چکار کردند که این نارضایتی بوجود آمده؟
مسئولین باید پاسخگو باشند که به چه برنامهای برای فرهنگ مردم بودجههای فرهنگی را هزینه کردند؟
از حضرت آقا سوال شده که وظیفه سازمان تبلیغات اسلامی چیست؟
ایشان میفرمایند: برداشتن هر کار بر زمین مانده انقلاب اسلامی؛ مطالبه ما همین است که چه کار بر زمین ماندهای در استان تا امروز برداشته شده؟
متاسفانه در این شهر مسائل فرهنگی دغدغه مسئولین نیست و بیشتر به مسائل عمرانی اهمیت می دهند؛ سوال ما اینجاست کارهای عمرانی پیوست فرهنگی دارد یا نه؟
مسئولین امر بودجه، اعتبار لازم را به فراخور فعالیت انجام شده در اختیار نهادهای فرهنگی قرار دادند یا خیر؟
مسئولین امر فرهنگی آیا دغدغه انقلاب دارند یا خیر؟
جایگاه نخبگان کجاست و تا چه حد از ظرفیت منطقهای علمی هنری تبلیغی استفاده شده است؟
چه برنامهای برای حاشیه نشینی در کرمانشاه که تنها شهری است در ایران دور تا دور آنرا حاشیهنشین گرفته است دارید؟ ما به عنوان تبلیغات اسلامی ۲۰ پایگاه اجتماعی اضافه کرده ایم شما چهکردهاید؟